Romaner

For snart 11 år siden vågnede jeg en tidlig morgenstund med noget, der nærmer sig en åbenbaring. En idé så stærk, at jeg kunne følge dens tråd langt ud i fremtiden.

En ting er at få en idé, noget andet er at følge den til dørs. Den morgen begyndte en rejse, der har været fyldt med opture og nedture, tvivl og skabende begejstring - og indimellem et sort hul, for man kan ikke leve af at skrive, mens man skriver...

Men jeg blev ved. Stædig er mit mellemnavn, og ideens styrke overbevisende intens, den overdøvede al tvivl og lærte mig at sætte lethed ind som livets stærkeste redskab.

Når jeg skriver, leger jeg og nyder ordenes evne til at åbne for billeder i mit sind - men fortællingen har først og fremmest sit eget liv.

Jeg kan se en scene for mig, får fat i den første sætning (tror jeg), og det er som at gribe fat i enden af et mangefarvet og- formet garnnøgle, som lidt efter begynder at rulle sig selv ud.

Ordene flyver fra fingerspidser til taster - og ofte papir - og formes til en fortælling, der overgår det, jeg nåede at se under ideens åbenbaring.

Resultatet er begyndt at vise sig. Trilogien Platons Akademi er 2/3 del færdig! Når lyset fødes igen, udkom i 2017 efter 7 års research og skriverier. I november 2019 udkom bind 2: En gang på vejen - og bind 3. Liljens søsterskab dirrer allerede på skærmen i ideernes verden og er spænstig fuld af skaberkraft. Den skal også fødes og fødetidspunktet nærmer sig her i 2021.

Hvad så, når trilogen er færdig - hvad gør jeg så? Tja, ideen strakte sig ikke kun til én trilogi... der er en dybde i fortællingen, som jeg aldrig har set mage. En historie, som virkelig strækker sig langt ud i fremtiden og lige så langt tilbage i tiden.

Hvordan finder man sin vej?

Ved at tage et skridt ad gangen og aldrig aldrig dø i drømmenes dam.

Ved at turde indse og handle derefter, at det her er så stort, visionen så stærk, at den opgave er min. Alene. Uden anden hjælp end det tekniske til slutfasen, tager jeg ansvar for det hele.

Jeg håber, du vil nyde fortællingen. Er du nysgerrig på lidt mere viden om bøgernes handling, så læs under menupunktet: Hvad handler trilogien om?

kh
Dorthe
Forfatter
Dorthe logo
"My business is to create!"
William Blake

Mit yndlingscitat gennem alle tider, fordi det rammer lige ind i kernen af mit virke: at være skabende. At lade livets kraft, visdom og kreativ inspiration strømme gennem mig og komme til udtryk i fysisk form.
Det giver glæde, begejstring og nærvær.
Uanset om opgaven er at forfatte mine egne tekster eller andres - om det er oversættelser, content, faglitteratur, visuel kommunikation eller kreativ egenskabelse og formidling, så er det min opgave " at skabe."