Platons Akademi - en romantrilogi

Velkommen til en rejse gennem tid og rum: Platons Akademi

Trilogien er en fortløbende, sammenhængende fortælling i blandingsgenre med hovedvægt på historisk drama og magisk realisme - men der er også spænding, gys, kærlighed og fokus på kvinders rolle og styrke gennem tiderne. 

Den fortælles skiftende set gennem karakterernes øjne. Gennem dem får du indblik i deres indre tanker, følelser og syn på tiden, livet og omstændighederne. I livet der skabes indefra og ud.
Og med store overraskelser undervejs.

Sommertilbud (2024) på trilogien: 699,- for alle tre bøger.
Tilbuddet kører til og med august 2024. Så er der smæk på din sommerlæsning.
Scroll ned for at læse mere om bøgerne - og nederst på siden finder du det, som læserne siger.

Køb hele trilogien her

Bind 1: Når lyset fødes igen

Det er en voldelig tid i renæssancens Firenze, hvor byens leder - Lorenzo il Magnifico - sammen med sine venner i Platons Akademi er på jagt efter dybere forståelser for, hvad livet er, og hvad mennesker er. Svarene søger de at finde i gamle gemte tekster, og deres indsigter vokser, mens de kæmper for lyset og kærlighedens overlevelse imod mørkets kræfter. De får hjælp af vise kvinder, hustruer og elskerinder - og den danske kong Christian 1. og hans uægte søn. Det er en svær opgave - for et mord i domkirken den 26. april 1478 står mærket i hjerte og sind på byens leder og dem omkring ham. Deres sorg trækker dybe spor i tidens sand ... , hvor ondskaben lurer som pesten.

Køb den her

Bind 2: En gang på vejen, altid på vejen

Hvad er livet? Hvem er Gud? Hvorfor er vi her, og hvorfor er mennesker så onde ved hinanden? Vinder de gode altid? Er døden den afslutning, vi tror, og kan ånder gøre os fortræd?

Jagten på den syvende tekst, der måske har svar på alle spørgsmål - og truslen mod søsterskabet og broderskabet i Firenze - spidser til i 2. del af trilogien, hvor begivenhederne udfordrer tid og rum.

Den søgende venneskare af filosoffer, riddere, malere og deres kvinder - med Lorenzo de Medici og hans rådgiver, den kvindelige læge Cassandra Leoni, i spidsen - kæmper på fysiske og ikke-fysiske plan mod en ondskab, de ikke alle kender omfanget og dybden af.

På deres jagt hvirvles brødre og søstre i deres søgende fællesskab ud i hæsblæsende omstændigheder, hvor kærligheden er deres bedste våben, mens de søger at redde uskyldige, deres verden - og deres egne hjerter, kærlighed og sjæls balance...

1. del hedder. Når lyset fødes igen.

Trilogien er historisk drama med en spirituel magisk undertone. Handlingen udspiller sig i renæssancen i Italien med tidshop til andre epoker. Kald det en “Fantastisk Fortælling” ...
eller et “historisk socialrealistisk åndeligt drama” ...” eller magisk realisme - der er mange flere lag en det: spænding, kærlighed, gys, kvindekamp - liv og død.

Køb den her

3. bind: Liljens Søsterskab

I 3. bind af Platons Akademi knyttes tråde og forståelsernes visdom sammen gennem tid og rum. Historien er ikke, som vi tror, den var.

Lorenzo ”Il Magnifico” de Medici dør den 9. april 1492 - det fortælles, at dødsårsagen er gigt, men i Liljens søsterskab og Johanitternes broderskab ved man bedre: Lorenzo blev myrdet. I Liljens søsterskab er der krise efter hans død, vennerne spredes for alle vinde, og den viise kvinde Cassandra Leoni kaster sig i en brønd. Familien Medici fordrives fra Firenze i 1494, og Clara reddes ud af byen af sigøjneren Sabina. 

I 1512 vender de hjem til søsterskabets grotter blot for at finde ud af, at ondskaben har slået revner i deres grundlæggende fundament. Gennem uransagelige veje, overnaturlige evner og magi sætter de sig for at opklare mordet på Lorenzo og samle og hele søsterskabet igen. Målet er at styrke kvindernes kraft og skabe ligeværd og oplysning.

Imidlertid er de oppe imod en bølge af ondskab, der har sin egen plan. 

For at lyset og sjælenes visdom kan vinde, prøver de at samle deres venner og samarbejde i kærlighed på tværs af tid og rum - og gennem flere liv. 

Det er et kapløb med tiden - og tiden er ikke lineær. 

Det er også en vej, der snor sig gennem både ydre som indre fortællinger og udvikling i værdier og tro.

Kom med på en fantastisk rejse!

Køb den her

En læser anmelder

En gang på vejen, altid på vejen,
- er titlen på en roman, som jeg næsten lige er færdig med.

Historien er spændende, hæsblæsende, til tider romantisk og ofte dramatisk med kampe og intriger. Jeg er vild med referencerne til historiske personer, steder og begivenheder, hvilket gør at jeg indimellem helt bliver i tvivl om, hvad der er virkelighed og hvad der er fiktion – og hvem kender egentlig sandheden… ?

Den første bog i serien ’Når lyset fødes igen’ nød jeg også at læse, og i denne fortsættelse følger vi de samme hovedpersoner på deres opgaver og missioner i middelalderens Firenze med lidt afstikkere til andre lande og tider.

Sproget i bogen er meget malende, så man oplever at være meget tæt på begivenhederne og meget fortrolige med bogens hovedpersoner. Fx beskriver hovedpersonen på et tidspunkt sine oplevelser på følgende måde:

"De sære, uforklarlige, uopklarede begivenheder havde drejet rundt som livets ingredienser lig grøntsager i en suppe, der stadig snurrede rundt, boblende, hoppende i den varme væde og ikke ville finde ro, selvom sleven for længst var hængt tilbage på sin krog, og kokken gået til ro."

 
Det er et sprog, der taler lige ind i min visuelle opfattelse, og jeg kan både se suppen for mig og fornemme hans følelse omkring hans oplevelser.
Der er meget humor i bogen og mange skønne formuleringer og kloge ord;

”At få ord ud af den mand er sværere end at trække tænder ud på et mukkende murmeldyr.”

”Nogle menneskers selskab skulle indtages i sparsomme doser.”

At historien har et strejf af magi bidrager til, at jeg bliver fanget af fortællingen og har svært ved at slippe bogen. Jeg glæder mig til den næste bog i serien ’Platons Akademi’, hvor denne er bog nr. 2 ud af 3.

Betina Buus Rasmussen
Dorthe logo
"My business is to create!"
William Blake

Mit yndlingscitat gennem alle tider, fordi det rammer lige ind i kernen af mit virke: at være skabende. At lade livets kraft, visdom og kreativ inspiration strømme gennem mig og komme til udtryk i fysisk form.
Det giver glæde, begejstring og nærvær.
Uanset om opgaven er at forfatte mine egne tekster eller andres - om det er oversættelser, content, faglitteratur, visuel kommunikation eller kreativ egenskabelse og formidling, så er det min opgave " at skabe."