Platons Akademi - en romantrilogi

Bind 1: Når lyset fødes igen, 280 sider.

Er udkommet på tryk og som e-bog.
Priser kan variere alt efter salgssted.
Klik på billedet for at zoome ind.
Scroll ned for at læse anmeldelser.

Bind 2: En gang på vejen, altid på vejen, 350 sider

Er udkommet i oktober 2019 som trykt bog og e-bog.

Priser kan variere alt efter salgssted.
Klik på billedet for at zoome ind.
Scroll ned for at læse anmeldelser.

Bind 3: Liljens Søsterskab. 484 sider

Klik på billedet for at zoome ind.
Scroll ned for at læse anmeldelser.

En læser anmelder

En gang på vejen, altid på vejen,
- er titlen på en roman, som jeg næsten lige er færdig med.

Historien er spændende, hæsblæsende, til tider romantisk og ofte dramatisk med kampe og intriger. Jeg er vild med referencerne til historiske personer, steder og begivenheder, hvilket gør at jeg indimellem helt bliver i tvivl om, hvad der er virkelighed og hvad der er fiktion – og hvem kender egentlig sandheden… ?

Den første bog i serien ’Når lyset fødes igen’ nød jeg også at læse, og i denne fortsættelse følger vi de samme hovedpersoner på deres opgaver og missioner i middelalderens Firenze med lidt afstikkere til andre lande og tider.

Sproget i bogen er meget malende, så man oplever at være meget tæt på begivenhederne og meget fortrolige med bogens hovedpersoner. Fx beskriver hovedpersonen på et tidspunkt sine oplevelser på følgende måde:

"De sære, uforklarlige, uopklarede begivenheder havde drejet rundt som livets ingredienser lig grøntsager i en suppe, der stadig snurrede rundt, boblende, hoppende i den varme væde og ikke ville finde ro, selvom sleven for længst var hængt tilbage på sin krog, og kokken gået til ro."

 
Det er et sprog, der taler lige ind i min visuelle opfattelse, og jeg kan både se suppen for mig og fornemme hans følelse omkring hans oplevelser.
Der er meget humor i bogen og mange skønne formuleringer og kloge ord;

”At få ord ud af den mand er sværere end at trække tænder ud på et mukkende murmeldyr.”

”Nogle menneskers selskab skulle indtages i sparsomme doser.”

At historien har et strejf af magi bidrager til, at jeg bliver fanget af fortællingen og har svært ved at slippe bogen. Jeg glæder mig til den næste bog i serien ’Platons Akademi’, hvor denne er bog nr. 2 ud af 3.

Betina Buus Rasmussen
Dorthe logo
"My business is to create!"
William Blake

Mit yndlingscitat gennem alle tider, fordi det rammer lige ind i kernen af mit virke: at være skabende. At lade livets kraft, visdom og kreativ inspiration strømme gennem mig og komme til udtryk i fysisk form.
Det giver glæde, begejstring og nærvær.
Uanset om opgaven er at forfatte mine egne tekster eller andres - om det er oversættelser, content, faglitteratur, visuel kommunikation eller kreativ egenskabelse og formidling, så er det min opgave " at skabe."