Om mig

Dorthe Lis Lindgaard-Thomsen

Livsvisdom, sundhed og gode historier

"My business is to create."
William Blake

Min baggrund er som et farverigt broderet vægtæppe, for jeg har altid søgt viden, indsigt - og derpå mere viden.

De sidste mange år har jeg studeret og læst om urter, homøopati, æteriske olier, natur, filosofi, kvantefysisk og videnskab om ernæring. Jeg er dybt fascineret af menneskehedens, klodens og landes historie, der for mig er flettet sammen med de overbevisninger om tro, politik og samfund, der til hver tid har været gældende.

Menneskers liv påvirkes af det store billede, uanset om vi vil eller ej - og i min søgende filosofi ligger en nysgerrighed efter at kende de store og dybeste sandheder om, hvem vi er, og hvorfor vi er her.

Mit forfattervirke

Alt dette dukker på forunderlig vis op i mine romaner - og spejler sig i mine karakteres oplevelser i den ramme, jeg har søgt og researchet så meget i: Renaissancen - og Firenze.

Mennesker interesserer mig. Hvorfor vælger vi, som vi gør? Hvorfor udspiller dramaer sig igen og igen? Hvorfor er mange så onde ved hinanden?

På godt og ondt skaber vi mennesker omstændighederne for hinanden - vi har fælles rødder, fælles historier, men er også meget forskellige - og de fleste er sårbare, for livet handler dybt inde om overlevelse. Vi lever i disse naturlige omstændigheder med klodens svindende ressourcer, som det eneste vi har - udover hinanden og vores bevidsthed med evne til selvreflektion og at træffe valg. Det kommer fra tanken - eller sådan føles det. Så hvad er tanken? Hvad betyder den? Hvorfor vælger nogen handlinger på kærlighedens vej og andre lidelsen, smerten og ondskaben?

Hvor er balancen mellem mænd og kvinder i vores historie, og hvorfor blev kvinder i høj grad skrevet ud af den - medmindre de havde en exceptionel rolle - når en del historiske kilder fra renaissancen vidner om, at en tredjedel af alle virksomheder i Firenze var ejet af kvinder? Hvor blev de af?

Vi har - uanset køn - en fælles livsfletning af årsag og virkning. Uden kvindernes rolle bliver vi aldrig hele. Et samfund, der kun lader halvdelen af sin befolkning forfølge sine ideer, drømme og mål, kan aldrig blive andet end halv.
Så hermed træder kvinderne ind på scenen igen. Ikke som en modsætning til mænd, men som en hel halv del af helheden. Derfor rummer mine fortællinger både mænd og kvinder.  Placeret midt i en historisk ramme, der kunne være sket i går. Og måske også gjorde det. For hvad er tiden i det store univers.

Min sproglige baggrund

Jeg er uddannet sprogmenneske med 20 år+ erfaring med oversættelser og tekstforfatning. Freelancer med egen virksomhed. Jeg er influencer med FB-siden Den Kloge Kone. 

Emner og fagområder: helse og sundhed, teknik og natur, historie, madlavning, forskning.

Udgivelser

Jeg har udgivet 3 e-bøger, Mad med Livskraft, Den kloge kones husapotek og Kunst med Livskraft. E-bøgerne kan købes on-line her på siden og ved diverse e-netbogshandler.

I 2017 udgav jeg romanen: Når lyset fødes igen, der er 1. bind i trilogien Platons Akademi. Den er udkommet både på tryk og som e-bog.
I 2019 udkom 2. bind: En gang på vejen, altid på vejen.
I 2023 - 9. juni 2023 udkom 3. bind: Liljens Søsterskab

Kærlige tanker
Dorthe

Dorthe logo
"My business is to create!"
William Blake

Mit yndlingscitat gennem alle tider, fordi det rammer lige ind i kernen af mit virke: at være skabende. At lade livets kraft, visdom og kreativ inspiration strømme gennem mig og komme til udtryk i fysisk form.
Det giver glæde, begejstring og nærvær.
Uanset om opgaven er at forfatte mine egne tekster eller andres - om det er oversættelser, content, faglitteratur, visuel kommunikation eller kreativ egenskabelse og formidling, så er det min opgave " at skabe."